Mainos
Mainos

Huutokauppakorko laski

Suomen Pankki laski tänään puoliltapäivin myös tavallisten kuluttajien lainojen hintaan vaikuttavaa huutokauppakorkoa 0,25 prosenttiyksikköä 3,25 prosenttiin. Keskuspankin mukaan koron laskeminen oli mahdollista, koska tiedot inflaation pysymisestä matalana ovat vahvistuneet.

Markkinoilla koron lasku oli odotettu ratkaisu. Hienoisena yllätyksenä pidettiin vain sen suuruutta. Alle vuoden korot laskivat heti päätöksen jälkeen ja myös pitkien korkojen odotetaan laskevan pienellä viiveellä. Esimerkiksi kolmen kuukauden helibor-korko putosi noin 3,4 prosenttiin, mikä on suunnilleen 0,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin torstaina. Markan arvoon päätöksellä ei katsottu olevan vaikutuksia.

Parina viime päivänä markan arvoa Saksan markkaan nähden on heikentänyt pääministeri Paavo Lipposen (sd.) ilmoitus, että markka kytketään lähitulevaisuudessa Euroopan valuuttakurssimekanismiin ERM:iin. Kytkentä on yksi ehto Euroopan rahaliittoon Emuun pääsylle. Viime syksystä huutokauppakorkoa on laskettu nyt yhteensä kahdeksan kertaa.

Viime kesänä huutokauppakorko oli vielä 6,00 prosenttia. Keskuspankki laski myös ylimääräisille talletuksille maksettavaa korkoa 1,5:stä 1,25 prosenttiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme