Mainos
Mainos

Hypon Pauna: Pk-seudulla kannattaa olla "dinkku" ja suunnata lähiöihin

Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Ari Pauna arvioi, että pääkaupunkiseudun asuntokaupassa on nyt "dinkkujen" markkinat.

Termi DINK tulee sanoista "dual income, no kids". Tämä tarkoittaa lapsetonta pariskuntaa, jolla on kahdet tulot eli käytännössä molemmat käyvät töissä. Dinkut ovat kaupallisesta näkökulmasta kiinnostavia, koska heillä on käytössään suhteellisen paljon rahaa, mutta ei lasten aiheuttamia kuluja.

Hypoteekkiyhdistyksen Pauna sanoo, että jos kaksi sinkkua löytää toisensa ja kummallakin on puolivelaton yksiö, heillä on yhdessä ostovoimaa etsiä vähän isompaa unelmien kohdetta. Uusi dinkku-pariskunta voi laittaa pienet ja halutut asuntonsa joko myyntiin tai vuokralle.

"Katseet lähiöihin"

Paunan mielestä pääkaupunkiseudulla kannattaa katseet suunnata nyt lähiöihin ja siellä hieman isompiin asuntoihin kuten kolmioihin ja neliöihin. Näin saattaa löytää hyviä kohtuuhintaisia asuntoja.

– Meillä on ollut sellainen ilmiö, että kaikki ovat halunneet kasvukeskusten ytimeen, ja kysyntä on jäänyt pienemmäksi lähiöpuolella, sanoo Pauna MTV3 Uutisille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme