Mainos
Mainos

IBM:n tulos odotettua parempi

Yhdysvaltalainen tietokonejätti IBM on ilmoittanut, että sen kolmannen vuosineljänneksen tulos on kasvanut 7 prosenttia. Maailman suurin tietokonevalmistaja ilmoitti, että sen vuosineljänneksen tulos kasvoi 1,5 miljardiin dollariin, kun edellisvuoden vastaava tulos oli 1,4 miljardia dollaria. Osakekohtainen tulos nousi 1,35 dollarista 1,56 dollariin.

Tulos ylitti Wall Streetin ennusteet, joissa odotettiin tuloksen kasvua 1,46 miljardiin dollariin. Osakekohtaisen tuloksen Wall Streetin analyytikot arvioivat etukäteen nousevan 1,53 dollariin. IBM:n liikevaihto kasvoi 18,6 miljardista dollarista 20,1 miljardiin dollariin.

Analyytikkojen mukaan IBM:n kasvua ovat siivittäneet sen liiketoimien suotuisa kehitys kaikilla toimialoilla ja Yhdysvaltain dollarin ulkoisen arvon heikentyminen. Talouskriisistä kärsivällä Aasian-Tyynenmeren alueella IBM:n liikevaihto putosi kuitenkin 16 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme