Mainos
Mainos

Ihalainen: Microsoftin kanssa keskusteltu irtisanottavien tukipaketista

Työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) mukaan Microsoftin kanssa on alustavasti keskusteltu irtisanottaville tarkoitetusta tukipaketista. Ihalaisen mukaan yhtiö on tiedostanut yhteiskuntavastuunsa.  

- Microsoftin tulisi tehdä mittava tukipaketti irtisanottavien uudelleentyöllistämiseen ja koulutuksen rakentamiseksi, samanlaisen paketin kuin Nokia aikanaan teki, Ihalainen sanoo.  

Myös työ- ja elinkeinoministeriö on Ihalaisen mukaan varautunut rahoittamaan irtisanottavien uudelleenkouluttamista ja -työllistämistä, jos Microsoft lähtee mukaan toimiin.  

- Olen tänään puhunut viimeksi Oulun kaupunginjohtajan kanssa, ja siellä jo keskinäistä yhteistyötä rakennetaan Oulun kaupungin ja kyseisen yrityksen välillä.  

Ihalainen myös ehdottaa, että Oulussa ja Espoossa Microsoft osallistuisi paikallisen elinkeinotoiminnan elvyttämiseen.  

Microsoft ilmoitti tänään, että se irtisanoo yli 1000 työntekijää Suomesta. Noin puolet irtisanomisista kohdistuu Ouluun. Irtisanomiset koskevat myös ainakin Espoon pääkonttorin tukipalveluita.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme