Mainos
Mainos

Ilmarinen myi suurimman osan Finnlines-yhtiön osakkeistaan

Ilmarinen myi perjantaina Grimaldi Groupille valtaosan omistamistaan Finnlinesin osakkeista.

Ilmarinen omisti ennen kauppoja 10,58 prosenttia Finnlinesista. Ilmarisella on sopimuksen toteuttamisen jälkeen hallussaan enää yksi Finnlinesin osake.  

Ilmarinen haluaa pysyä edelleen Finnlinesin osakkeenomistajana, sillä korkeimmassa oikeudessa on yhä vireillä oikeusprosessi, joka koskee vuonna 2008 alkanutta kiistaa Finnlinesin osingonjaosta. Kanteessaan Ilmarinen vaatii Finnlinesilta suurempaa osinkoa kuin mitä Finnlinesin yhtiökokous vuonna 2008 päätti.

Ilmarinen ja Grimaldi ovat sopineet, että yhtiö ei esitä lunastusvaatimusta Ilmarisen omistamasta osakkeesta ennen kuin korkeimman oikeuden ratkaisu on saatu.

‒Tällä sopimuksella halusimme varmistaa, että Ilmarisen asema asianosaisena oikeudenkäynnissä säilyy, Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula sanoo tiedotteessa.

Ilmarisen mukaan korkeimman oikeuden päätös on merkittävä ennakkopäätös. 

‒On kysymys vähemmistöomistajan asemasta osingonjaossa sekä mahdollisuudesta ennakoida osinkotuottoja, Mursula sanoo.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot