Mainos
Mainos

Ilmarisen Sailas rauhoittelee: Paniikkiin ei syytä

Työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas toppuuttelee tekemästä hätiköityjä johtopäätöksiä siitä, että työeläkeyhtiöiden sijoitustuotot ovat romahtaneet viime vuosina.

– Voimme aivan hyvin vielä saavuttaa laskelmien pohjana tähän saakka käytetyn neljän prosentin keskituoton, mikäli esimerkiksi euroalueen kriisiin saadaan nopea poliittinen ratkaisu ja markkinat lähtevät elpymään, Sailas arvioi.

Kahden suurimman työeläkeyhtiön Varman ja Ilmarisen viiden vuoden sijoitustuotot ovat painuneet liki nollaan. Ilmarisella viiden vuoden reaalituotto on jopa hieman pakkasella -0,4 prosenttia ja Varmalla nipin napin plussalla 0,4 prosenttia.

Sailaksen mielestä viime vuodet ovat poikkeuksellisia. Hänen mukaansa ei ole syytä olettaa, että eläkevarojen tuotto olisi laajemmin vaarassa.

– Ei ole mitään tarvetta ryhtyä paniikkiratkaisuihin. Järjestelmän vakavaraisuus kestää ajoittaiset kolhut ja myös vakavat talouskriisit, sanoo Sailas.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme