Mainos
Mainos

Ilmarisen tuotto pysyi niukasti plussalla

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen alkuvuoden sijoitustuotot pysyivät juuri ja juuri pinnalla osakekurssien laskusta huolimatta. Sijoitustuotto oli tammi-kesäkuussa 0,1 prosenttia, kun vuosi sitten tuottoa tuli 3,7 prosenttia. Yhtiön sijoituskanta nousi lähes 29 miljardiin euroon.

Ilmarisen toimitusjohtajan Harri Sailaksen mukaan yhtiö on pärjännyt sijoittajana vähintäänkin tyydyttävästi. Ilmarinen sai vakaan tuoton kiinteistö- ja korkosijoituksistaan. Sen sijaan osakesijoitukset tekivät 2,5 prosenttia tappiota, kun vielä vuosi sitten ne takoivat 4,2 prosentin tuottoa.

Yhtiön vakavaraisuusaste nousi reiluun 27 prosenttiin. Toimintapääoma oli yli kaksinkertainen vakavaraisuusrajaan nähden. Luvut olisivat olleet heikompia, jos vakavaraisuutta koskeva määräaikainen lainsäädäntö ei olisi enää voimassa.

– Sijoitusnäkymiä varjostavat edelleen sekä euroalueen velkakriisi että Yhdysvaltain velkaongelmat, toteaa varatoimitusjohtaja Timo Ritakallio.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme