Mainos
Mainos

Imatra Steel lomauttaa vajaat sata työntekijää

Imatra Steel Oy lomauttaa Imatran tehtaallaan vajaat sata työntekijää ennen tehtaan heinäkuun neljän viikon mittaista seisokkia. Lomautukset kestävät pisimmillään kolme viikkoa, ja ilmoitukset niistä annetaan työntekijöille ensi viikon aikana.

Lomautukset koskevat ainoastaan yhtiön jatkojalostustuotannon osastoa. Kaikkiaan Imatra Steelillä on 750 työntekijää Imatralla.

Tehtaan henkilöstöpäällikön Pentti Sorvalin mukaan syynä lomautuksiin on kysynnän heikkeneminen jatkojalostusosaston alueella.

-Kysyntä on ollut laimeata pidemmän aikaa. Osastolla on sen takia pidetty talvilomat jo syksypuolella ja jo tämän vuoden alussa on pidetty työajanlyhennysvapaita ikään kuin etupainotteisesti, Sorvali sanoo.

Imatra Steelin jatkojalostustuotannon suurin asiakasryhmä on kuorma- ja henkilöautoteollisuus. Tuotteiden kysynnän heikkeneminen johtuu Sorvalin mukaan suoraan siitä, etteivät autot käy tällä hetkellä maailmalla kaupaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme