Mainos
Mainos

IMF:n Rato: Rahoitusmarkkinat ovat normalisoitumassa

Kansainvälisen valuuttarahaston johtajan mukaan menee vielä muutama kuukausi, ennen kuin Yhdysvaltojen asuntoluottokriisin aiheuttamat tappiot selviävät.

Kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden ylikireys on helpottumassa ja markkinoiden tilanne on palaamassa normaaliksi, kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Rodrigo Rato on sanonut Moskovassa.

- Muutaman viime päivän kuluessa markkinat ovat normalisoituneet ja luottomarkkinoiden likviditeetti keventynyt, Rato sanoi. Hän luonnehti Yhdysvaltain heikkolaatuisten asuntoluottojen aiheuttamaa markkinoiden turbulenssia vakavaksi ja sanoi, että tilanteen selkiintymiseen tarvitaan vielä aikaa.

- Rahoitusmarkkinoiden sopeutumisprosessi jatkuu yhä. Kuluu vielä muutama kuukausi, ennen kuin selviää kuinka suuriksi pankkien ja sijoittajien tappiot muodostuvat, totesi Rato.

Rahoituskriisin vaikutusten arvioiminen on Raton mukaan toistaiseksi vaikeaa. Todennäköisesti ne tuntuvat vasta ensi vuonna ja voimakkaimmin Yhdysvalloissa, sanoi hän. Kriisin vaikutukset jäänevät hänen mukaansa vähäisiksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme