Mainos
Mainos

IMF näkee kasvavia riskejä maailmantaloudessa

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF varoittaa, että maailmantaloutta uhkaavat riskit ovat kasvussa.

Riskejä ovat muun muassa rahoitusjärjestelmän ajautuminen kriisiin, öljyn alhaisen hinnan vaikutukset öljynviejämaissa, Kiinan talouden odotettua nopeampi hyytyminen sekä geopolitiikkaan ja terrorismiin liittyvät tapahtumat.

IMF arvioi, että maailmantalous kasvaa tänä vuonna 3,2 prosenttia ja euroalueen talous 1,5 prosenttia. Kumpaakin lukua on vedetty alas 0,2 prosenttiyksikköä tammikuussa julkaistusta edellisestä ennusteesta.

Yhdysvaltain talous kasvaa IMF:n arvion mukaan tänä vuonna 2,4 prosenttia. Ennustetta on pudotettu niin ikään 0,2 prosenttiyksikköä alaspäin.

IMF odottaa, että Venäjän talous supistuu 1,8 prosenttia. Ennuste on peräti 0,8 prosenttiyksikköä synkempi kuin tammikuussa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot