Mainos
Mainos

IMF päätti kokouksensa lupaamalla apua Brasilialle

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Maailmanpankin yhteiset vuosikokoukset päättyivät Washingtonissa lupauksiin Brasilialle annettavasta tukipaketista.

Brasilia on joutumassa yhä laajenevan talouskriisin tuoreimmaksi uhriksi. Yhteisessä julkilausumassa kerrottiin osapuolten neuvottelevan Brasilian talouden uudistusohjelmasta, jota voidaan tukea kansainvälisin lainoin. IMF:n pääjohtaja Michel Camdessus kertoi tiedotustilaisuudessa, että rahasto on valmis nopeisiin toimiin niin pian kuin Brasilian konkreettinen toimenpideohjelma on valmis.

Camdessus kertoi myös, että valuuttarahaston 182 jäsenmaata olivat päättäneet yhteisestä linjasta maailmaa uhkaavan talouskriisin välttämiseksi, mutta eri tointen soveltamisesta keskustellaan vielä. Kokoukset päättyivät taloudellisen epävarmuuden ollessa kasvussa mm. dollarin heikentymisen vuoksi. Camdessus katsoi dollarin putoamisen olleen liioiteltua ja arvosteli markkinoita ylireagoinnista.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme