Mainos
Mainos

IMF panostamassa kriisien ennaltaehkäisyyn

Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston yhteiskokous on jatkunut Washingtonissa.

Valuuttarahaston pääjohtaja Michel Camdessus esitteli luonnoksen IMF:n uudeksi toimintatavaksi. Ehdotuksen mukaan rahaston tulisi panostaa kriisien ennaltaehkäisyyn.

Venäjän valtiovarainministeri Mihail Zadornov kertoi puolestaan, että Venäjä on kyennyt supistamaan budjettivajettaan. Japanin valtiovarainministeri painotti, että Japani ymmärtää vastuunsa maailmantalouden kriisin taltuttamisessa.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton vaati istunnossa päättäväisiä toimia maailmaa koettelevan kriisin pysäyttämiseksi. Clinton sanoi luottavansa siihen, että yhteisellä toiminnalla kriisistä selvitään ja maailmantalouden vakaus saadaan palautettua. Tässä on niin Euroopan kuin Japaninkin tehtävä oma osuutensa.

Suomen valtuuskuntaa Washingtonissa johtaa valtiovarainministeri Sauli Niinistö, joka on myös Suomen edustaja Maailmanpankin hallintoneuvostossa. Mukana Washingtonin kokouksessa on niin ikään Suomen Pankin pääjohtaja Matti Vanhala.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme