Mainos
Mainos

IMF tyytyväinen Venäjän talouspolitiikkaan

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on tyytyväinen Venäjän hallituksen nykyiseen talous- ja rahapolitiikkaan. IMF:n asiantuntijaryhmä on arvioinut Venäjän taloussuunnitelmia ja ilmoitti tänään suosittelevansa jäissä olleen 700 miljoonan dollarin luoton maksamista Venäjälle.

Ryhmä kertoi panneensa erityisesti merkille Venäjän hallituksen toimet veronkannon tehostamiseksi. IMF jäädytti kyseisen lainan syksyllä juuri veronkannon tehottomuuden vuoksi. IMF:n Moskovan-toimiston antaman lausunnon mukaan valuuttarahasto ja Venäjän viranomaiset ovat myös päässeet yksimielisyyteen ensi vuoden budjettipolitiikan pääpiirteistä.

Venäjä ilmoitti syksyllä onnistuneensa keräämään vain 66 prosenttia budjetoiduista verotuloista vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana. Valtio on velkaa työntekijöilleen 4,4 miljardia dollaria maksamattomina palkkoina.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme