Mainos
Mainos

IMF: USA:n talouskasvu epätasaista

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF arvioi, että talouskasvu Yhdysvalloissa on lähtemässä käyntiin. Vauhtia rahasto kuvaa kuitenkin epätasaiseksi.

-

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF uskoo Yhdysvaltojen talouskasvun olevan lähdössä käyntiin, mutta sen olevan epätasaista. IMF:n mielestä Yhdysvaltain keskuspankilla on edelleen mahdollisuus alentaa ohjauskorkoaan.

- Kuluttajien luottamus on kohentunut Irakin sodan päätyttyä, ja kysynnän pitäisi nousta veroleikkausten, osakkeiden hintojen nousun ja öljyn hinnan alentumisen seurauksena, IMF perusteli.

Sen sijaan Yhdysvaltain kasvava budjettialijäämä, joka johtuu osaksi veroleikkauksista, huolettaa valuuttarahastoa. Alijäämä vaikeuttaa suurten ikäluokkien vanhenemisen aiheuttamaan taloudelliseen rasitukseen varautumista sekä heikentää investointeja ja tuottavuutta, IMF varoitti.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme