Mainos
Mainos

IMF: Viron pudotettava inflaatiotaan

Viron tulisi pudottaa tämänvuotinen inflaationsa alle 10 prosentin, esitti Virossa vierailleen kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) valtuuston johtaja Ishan Kapurr. Hänen mukaansa Venäjällä ja Latviassa inflaatio on alhaisempi kuin Virossa. Tämän valikoivat sijoittajat huomaavat, hän sanoi.

Myös Viron vaihtotaseen suuri vaje huolettaa rahastoa. Siksi maksujen ja verojen kertymiseen tulisi kiinnittää huomiota, liikepankkien lainananto pitää kurissa ja kuluja karsia, Kapurr totesi.

Kokonaisuudessaan IMF on kuitenkin tyytyväinen Viron talouspolitiikkaan. Budjettipolitiikka on järkevää ja liikepankkien vakavaraisuusvaatimusten tiukentaminen viime syksynä oikea toimi. Järkevänä IMF:n piirissä pidetään myös Viron stabilisaatiorahaston perustamista. Osoitus oikeiden menetelmien käytöstä oli se, että Viro selvisi syksyn talouskriisistä ilman suurempia vaurioita, sanoi Kapurr.
(STT-Eta)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme