Mainos
Mainos

Incap Furniture irtisanoo lähes 40

Maailman suurimpiin kuuluva mäntyhuonekalujen valmistaja irtisanoo 37 ja lomauttaa 66 työntekijää. Syynä irtisanomisiin ovat kysynnän lasku ja kiristynyt kilpailu.

Huonekalualan sopimusvalmistaja Incap Furniture irtisanoo 37 työntekijää. Lisäksi 66 työntekijää lomautetaan. Irtisanomiset toteutetaan vuoden loppuun mennessä.

Varpaisjärven tuotantoyksiköstä lähtee 16 työntekijää, Kärsämäeltä 14 ja Haapavedeltä kuusi. Oulun toimipisteestä irtisanotaan yksi henkilö. Irtisanomisista ilmoitettiin tänään syyskuussa alkaneiden yt-neuvottelujen päätteeksi.

Yritys perustelee irtisanomisia ja lomautuksia kysynnän pienentymisellä sekä huonekalualan ylikapasiteetilla.

- Teemme markkinasopeutusta, koska loppusyksyn ja ensi vuoden näkymät ovat heikommat kuin viime vuonna ja alkuvuonna, kertoo toimitusjohtaja Juha Kohonen.

Kohonen uskoo, että yrityksen toiminta jatkuu irtisanomista huolimatta vakaana lähinnä hyvien asiakassuhteiden vuoksi.

-Uskon että ensi syksynä tilanne on huomattavasti valoisampi, Kohonen toteaa.

Incap Furniture on maailman suurimpia mäntyhuonekalujen valmistajia. Sillä on tehtaat Kärsämäella, Haapavedellä ja Varpaisjärvellä. Työntekijöitä yhtiöllä on tällä hetkellä 280.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme