Mainos
Mainos

Inflaatio aleni lokakuussa

Kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio on hidastunut edelleen. Lokakuussa inflaatio oli 1,9 prosenttia, kun se vielä syyskuussa oli 2,2 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan inflaation hidastuminen johtuu lähinnä polttonesteiden halpenemisesta ja korkojen laskusta. Polttonesteiden halpeneminen viime vuodesta alensi inflaatiota 0,8 prosenttiyksikköä ja korkojen lasku runsaat 0,2 prosenttiyksikköä.

Kuluttajahintoja nosti eniten elintarvikkeiden kallistuminen. Näiden osuus inflaatiosta oli 0,8 prosenttiyksikköä. Vuokrien nousun osuus oli lokakuussa 0,3 prosenttiyksikköä. Myös valmismatkojen ja sähkön kallistuminen nosti kuluttajahintoja.

Syyskuusta lokakuuhun kuluttajahinnat laskivat 0,2 prosenttia, mikä johtui suurimmaksi osaksi bensiinin ja kevyen polttoöljyn halpenemisesta. Myös korkojen lasku alensi kuluttajahintoja syyskuusta lokakuuhun.

Yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin ennakkotietojen mukaan EMU-maiden inflaatio oli lokakuussa 2,4 prosenttia. Inflaatio hidastui hieman, sillä syyskuussa se oli 2,5 prosenttia. Suomen vastaava inflaatio oli lokakuussa myös 2,4 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme