Mainos
Mainos

Inflaatio ennallaan neljä kuukautta

Inflaatio on pysynyt samana jo neljä kuukautta peräkkäin. Kuluttajahinnat pysyivät helmikuussa keskimäärin samoina kuin tammikuussa, kertoo Tilastokeskus. Viime vuoden helmikuusta kuluttajahinnat kohosivat 1,9 prosenttia. Hintoja nosti eniten asumisen ja ravinnon kallistuminen.

Asuminen kallistui lähes kolme prosenttia ja elintarvikkeet sekä alkoholittomat juomat runsaat kolme prosenttia. Myös hedelmien ja vihannesten, bensiinin, käytettyjen henkilöautojen, alkoholin sekä valmismatkojen hinnat kallistuivat.

Kuluttajahintojen nousua hillitsi eniten vaatteiden ja jalkineiden halpeneminen. Myös korot olivat edelleen matalampia kuin vuosi sitten.

Vuokrat ja ravinto olivat helmikuussa hieman kalliimpia kuin tammikuussa, mutta vaatealennusmyynnit jatkuivat edelleen. Yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin mukaan EU-maiden pienin inflaatio,puoli prosenttia, oli tammikuussa Belgiassa.

Suomen inflaatio oli tammikuussa 1,8 prosenttia, kun EU-maiden keskiarvo oli 1,3 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme