Mainos
Mainos

Inflaatio hidastui elokuussa

Kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio oli Tilastokeskuksen mukaan elokuussa 1,4 prosenttia. Heinäkuussa se oli 1,7 prosenttia.

Inflaation hidastuminen johtui suurimmaksi osaksi hedelmien, vihannesten ja vaatteiden halpenemisesta viime vuoden elokuusta. Kuluttajahintoja nosti vuodessa eniten liikenteen kallistuminen, 0,3 prosenttiyksikköä.

Erityisesti kallistuivat julkinen liikenne ja henkilöautot. Lähes yhtä paljon vaikutti kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluiden hintojen nousu. Terveydenhoidon kallistuminen, hotelli- ja ravintolahintojen nousu sekä vuokrankorotukset nostivat kuluttajahintoja kukin 0,2 prosenttiyksikköä. Korkojen lasku taas alensi inflaatiota 0,5 prosenttiyksikköä ja vaatteiden ja jalkineiden halpeneminen viime vuodesta 0,3 prosenttiyksikköä.

Heinäkuusta elokuuhun kuluttajahinnat pysyivät keskimäärin ennallaan, sillä vaikka alennusmyyntien loppuminen nostikin vaatteiden hintoja, vastaavasti hedelmät ja vihannekset halpenivat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme