Mainos
Mainos

Inflaatio hidastui hieman

Inflaatio hidastui hieman viime kuussa. Tilastokeskuksen mukaan inflaatio oli elokuussa 1,1 prosenttia, kun heinäkuussa se oli 1,2 prosenttia. Inflaatiota hidasti edelleen asuntolainojen ja kulutusluottojen korkojen lasku. Myös vihannesten hinnat laskivat viime vuoden elokuuhun verrattuna.

Inflaatiota ylläpiti elokuussa erityisesti bensiinin kallistuminen. Heinäkuusta elokuuhun kuluttajahinnat nousivat 0,1 prosenttia, mikä johtui erityisesti bensiinin kallistumisesta sekä vaatteiden hintojen noususta. Emu-maiden inflaatio oli heinäkuussa 1,1 prosenttia. EU-maiden keskiarvo oli 1,1 prosenttia.

Hitainta inflaatio oli Luxemburgissa, jossa hinnat laskivat viime vuoden heinäkuusta tämän vuoden heinäkuuhun 0,3 prosenttia. Suomen vastaava inflaatio oli 1,4 prosenttia. Elokuussa Suomen yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin pisteluku oli 104,0 ja vuosimuutos 1,3 prosenttia. Heinäkuusta elokuuhun indeksi nousi 0,1 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme