Mainos
Mainos

Inflaatio hidastui hiukan elokuussa

Kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio oli elokuussa 2,4 prosenttia, kun se heinäkuussa oli 2,5 prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan elintarvikkeiden hintojen kohoaminen selitti inflaatiosta noin kolmasosan eli runsaat 0,7 prosenttiyksikköä.

Erityisesti lihan, hedelmien, vihannesten ja maitotuotteiden hinnat nousivat. Vuokrien kallistuminen puolestaan vaikutti inflaatioon 0,3 prosenttiyksikköä. Myös valmismatkojen sekä sanoma- ja aikakauslehtien hinnat nousivat viime vuoden elokuusta. Inflaatiota hillitsi sitä vastoin polttonesteiden ja asuntojen hintojen halpeneminen.

Heinäkuusta elokuuhun kuluttajahinnat nousivat 0,1 prosenttia, mikä johtui lähinnä vaateliikkeiden alennusmyyntien loppumisesta. Bensiinin hinta sen sijaan laski elokuussa.

EMU-maiden inflaatio hidastui heinäkuussa

Yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin mukaan EMU-maiden inflaatio oli heinäkuussa 2,8 prosenttia. Inflaatio hidastui edelleen touko- ja kesäkuusta.

EMU-maiden nopein inflaatio oli yhä Hollannissa, 5,2 prosenttia, ja hitain Ranskassa, 2,2 prosenttia. Suomen vastaava inflaatio oli heinäkuussa 2,6 prosenttia. EU-maiden inflaatio oli heinäkuussa 2,6 prosenttia.

Elokuussa Suomen yhdenmukaistettu kuluttajahintaindeksi nousi edellisestä vuodesta 2,7 prosenttia. Heinäkuusta elokuuhun indeksi nousi 0,2 prosenttia. Eurostat julkaisee elokuun yhdenmukaistetut kuluttajahintaindeksit ensi tiistaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme