Mainos
Mainos

Inflaatio hidastui lokakuussa 0,3 prosenttiin

Tilastokeskuksen mukaan inflaatio hidastui lokakuussa 0,3 prosenttiin. Syyskuussa se oli 0,7 prosenttia. Inflaatiota hidasti ennen kaikkea bensiinin ja lentomatkojen halpeneminen.

Kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio hidastui lokakuussa 0,3 prosenttiin, kertoo Tilastokeskus. Syyskuussa se oli 0,7 prosenttia. Inflaatiota hidasti ennen kaikkea bensiinin ja lentomatkojen halpeneminen. Kuluttajahintoja nosti vuodessa eniten elintarvikkeiden ja sähkön kallistuminen.

Myös ravintola- ja hotellihintojen nousu sekä vuokrankorotukset ja asuntojen kallistuminen nostivat kuluttajahintoja viime vuodesta. Korkojen lasku, henkilöautojen halpeneminen ja bensiinin hinnan aleneminen puolestaan hillitsivät kuluttajahintojen nousua.

Syyskuusta lokakuuhun kuluttajahinnat laskivat 0,1 prosenttia. Lasku johtui lähinnä bensiinin ja lentomatkojen halpenemisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme