Mainos
Mainos

Inflaatio hidastui loppuvuonna

Viime vuoden alun 1,9 prosentin inflaatio hiipui loppuvuonna 0,8 prosenttiin. Pääsyynä tähän oli asuntolainojen korkojen lasku, lainojen leimaveron poistuminen sekä sähkön, polttoaineiden ja kahvin halpeneminen.

Asumiskustannusten nousu taas ylläpiti inflaatiota: asuntojen hintojen ja vuokrien nousun vaikutus joulukuun inflaatioon oli 0,6 prosenttiyksikköä. Marraskuusta joulukuuhun kuluttajahinnat laskivat 0,1 prosenttia. Valmismatkat, bensiini sekä mandariinit kallistuivat, kun taas kevyt polttoöljy, käytetyt autot sekä matkapuhelimet halpenivat.

Yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin mukaan EU-maiden hitain inflaatio oli marraskuussa Ruotsissa, 0,1 prosenttia. Nopein inflaatio oli Kreikassa, 3,9 prosenttia. Suomen vastaava inflaatio oli marraskuussa 0,9 prosenttia. EU-maiden keskiarvo oli 1,0 prosenttia ja Emu-maiden 0,9 prosenttia.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme