Mainos
Mainos

Inflaatio hidastui toukokuussa

Tilastokeskuksen mukaan kuluttajahinnat nousivat viime vuoden toukokuusta tämän vuoden toukokuuhun 1,5 prosenttia. Huhtikuussa inflaatio oli 1,8 prosenttia.

Hidastuminen johtui erityisesti lainojen leimaveron poistumisesta ja matkapuhelujen halpenemisesta. Huhtikuusta toukokuuhun hinnat säilyivät keskimäärin ennallaan.

Asuminen, lämpö ja valo kallistuivat vuodessa 2,2 prosenttia. Se nosti hintatasoa 0,5 prosenttiyksikköä. Nousu johtui ennen kaikkea asuntojen ja vuokrien kallistumisesta. Vuokrat nousivat helmikuusta huhtikuuhun 1,8 prosenttia.

Elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien hinnat kohosivat 2,4 prosenttia. Se johtui pääasiassa kahvin ja hedelmien kallistumisesta.

Yhdenmukaistetun kuluttajaindeksin mukaan EU-maiden hitain inflaatio eli 1,0 prosenttia oli huhtikuussa Saksassa ja Ranskassa. Suomen vastaava inflaatio oli huhtikuussa 1,7 prosenttia ja EU-maiden keskiarvo 1,6 prosenttia. Nykyisten Emu-maiden keskimääräinen inflaatio oli huhtikuussa 1,4 prosenttia.

Toukokuussa Suomen yhdenmukaistetun kuluttajaindeksin pisteluku oli 102,8 prosenttia ja vuosimuutos 1,6 prosenttia. Huhtikuusta toukokuuhun indeksi nousi 0,2 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme