Mainos
Mainos

Inflaatio kiihtyi hieman syyskuussa

Tilastokeskuksen mukaan inflaatio kiihtyi hieman syyskuussa, jolloin kuluttajahintojen vuosimuutos oli 0,7 prosenttia. Elokuussa se oli 0,6 prosenttia.

Kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio oli Tilastokeskuksen mukaan syyskuussa 0,7 prosenttia. Tahti kiihtyi hitusen elokuusta, jolloin se oli 0,6 prosenttia.

Inflaation taustatekijöissä ei juuri tapahtunut muutosta edelliskuukausiin verrattuna. Kuluttajahintoja nosti edelleen eniten sähkön kallistuminen, runsaat 0,2 prosenttiyksikköä.

Ravintola- ja hotellihintojen nousu vaikutti inflaatioon vajaat 0,2 prosenttiyksikköä. Lähes saman verran vaikuttivat sekä vihannesten kallistuminen että vuokrankorotukset. Korkojen lasku taas hillitsi inflaatiota 0,7 ja henkilöautojen halpeneminen runsaat 0,2 prosenttiyksikköä. Myös liha on vuoden takaisesta halventunut.

Elokuusta syyskuuhun kuluttajahinnat nousivat 0,4 prosenttia. Nousu johtui tuoreiden vihannesten kallistumisesta ja vaatealennusmyyntien loppumisesta. Emu-maiden inflaatio oli syyskuussa ennakkotietojen mukaan 2,1 prosenttia. Euroopan tilastoviranomainen Eurostat julkaisee tarkemmat luvut myöhemmin tällä viikolla.


(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme