Mainos
Mainos

Inflaatio kurissa Liettuassa

Baltian matalin inflaatio on edelleen Liettuassa. Viime vuoden tammi-marraskuussa kuluttajahinnat nousivat siellä vain 2,4 prosenttia. Latvian inflaatio oli samaan aikaan uutistoimisto Eltan mukaan 2,6 prosenttia ja Viron 6,4 prosenttia.

Teollisuustuotannon kasvu on nopeinta Liettuassa, missä tuotanto on vuodessa kasvanut 6,6 prosenttia. Virossa kasvu on vain 1,4 ja Latviassa 1,1 prosenttia. Korkeimmat keskipalkat maksettiin Baltian maista heinä-syyskuussa Virossa, jossa kuukausitulot yltivät 284:ään Yhdysvaltain dollariin. Liettuassa oli keskimääräinen bruttopalkka samaan aikaan 259 dollaria ja Latviassa 238 dollaria.

Palkkojen nousu on koko Baltiassa ollut nopeaa: Liettuassa palkat ovat nousseet 20, Virossa 16 ja Latviassa 11 prosenttia. Minimipalkka oli samana aikana korkein Liettuassa: 107,5 dollaria. Virossa minimipalkka oli 83,9 dollaria ja Latviassa 73,6 dollaria. Nopeinta minimipalkkojen nousu on ollut Virossa, missä se on vuodessa kohonnut 30 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme