Mainos
Mainos

Inflaatio pysyi 3,3 prosenttissa

Kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio pysyi maaliskuussa ennallaan 3,3 prosentissa, kertoo Tilastokeskus. Inflaatio johtui lähinnä polttoaineiden, elintarvikkeiden, alkoholittomien juomien, sähkön, osakehuoneistojen ja kiinteistöjen kallistumisesta.

Tämän vuoden helmikuusta maaliskuuhun kuluttajahinnat nousivat puoli prosenttia. Tämä johtui lähinnä polttonesteiden kallistumisesta ja vaatteiden alennusmyyntien päättymisestä.

Suomessa hinnat kohosivat nopeammin kuin euroalueella keskimäärin. Ennakkotietojen mukaan euroalueen inflaatio oli maaliskuussa 2,6 prosenttia, kun Suomen vastaava luku oli 3,5 prosenttia.

Nämä luvut on laskettu EU-asetuksin määritellyn yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin mukaisesti. Siinä ei ole mukana omistusasumista, rahapelejä, kulutus- ja muiden luottojen korkoja, omakotitalon palovakuutusta eikä ajoneuvoveroa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme