Mainos
Mainos

Inflaatio pysyi helmikuussa lähes ennallaan

Inflaatio oli helmikuussa 0,2 prosenttia.

Inflaatio pysyi helmikuussa edelleen nollan tuntumassa. Kuluttajahinnat nousivat Tilastokeskuksen julkistaman kuluttajahintaindeksin mukaan helmikuussa vuositasolla 0,2 prosenttia eli yhtä hitaasti kuin tammikuussa.

Tammikuusta helmikuuhun kuluttajahinnat nousivat 0,6 prosenttia suurimmaksi osaksi vaatealennusmyyntien päättymisen vuoksi.

Vuositason inflaatiota hillitsi eniten alkoholijuomien halpeneminen. Inflaatiota pienensi myös puhelumaksujen ja käytettyjen autojen halpeneminen sekä korkojen lasku. Inflaatiota nopeuttivat vuokrankorotukset ja elintarvikkeiden kallistuminen. Kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelut ja asuntojen hinnat nousivat niin ikään viime vuodesta.

Euromaiden yhdenmukaistetulla kuluttajahintaindeksillä mitattuna Suomen inflaatio oli helmikuussa 0,0 prosenttia. Koko euroalueen emu-inflaatio oli ennakkotietojen mukaan 2,1 prosenttia, kun inflaatio tammikuussa oli 1,9 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme