Mainos
Mainos

Inflaatiovauhti hidastui heinäkuussa euroalueella

Vaatteiden ja ruuan hinta laski heinäkuussa euroalueella. Hotelli- ja ravintolapalvelut ja energiakustannukset sen sijaan kallistuivat.

Euroalueen kuluttajahinnat laskivat heinäkuussa keskimäärin 0,2 prosenttia kesäkuusta. Vuositasolla tarkasteltuna inflaatiovauhti putosi kesäkuun 2,4 prosentista heinäkuun 2,3 prosenttiin, EU:n tilastokeskus Eurostat kertoi tänään. Vielä toukokuussa inflaatio oli kahden vuoden huippuvauhdissa 2,5 prosentissa kasvaneiden polttoainekustannusten vuoksi.

Varsinkin vaatteiden hinta oli heinäkuussa euroalueella laskussa. Niiden hinnat putosivat keskimäärin kuusi prosenttia kesäkuusta. Ruoan hinta laski keskimäärin 0,5 prosenttia. Nousussa olivat sen sijaan hotelli- ja ravintolapalveluiden hinnat, jotka kohosivat prosentilla.

Energiakustannukset kasvoivat heinäkuussa kuukausitasolla 0,6 prosenttia ja 5,9 prosenttia vuositasolla. Liikenteen kohonneiden polttoainekustannusten nostava vaikutus inflaatiokehitykseen oli 0,28 prosenttiyksikköä.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme