Mainos
Mainos

Ingmanin alkuvuoden tulos parani

Ingman Foods -konsernin alkuvuoden myynti kehittyi myönteisesti. Tammi-huhtikuun tulos rahoituserien jälkeen nousi viime vuoden tappiolukemasta 2,7 miljoonaa euroa ja päätyi 0,6 miljoonaan euroa plussalle.

Konsernin toiminnan kannattavuus parani edellisvuoteen verrattuna, mutta ei ollut vieläkään tyydyttävä. Kannattavuutta petrasivat kohonnut hintataso sekä juuston tuotannossa tehdyt uudelleenjärjestelyt. Alkuvuonna Ingman käynnisti yhteistyön ruotsalaisen Milkon kanssa NorrOst-juustojen markkinoinnista ja myynnistä.

Konsernin liikevaihto nousi 78,7 miljoonaan euroon. Edellisvuoden vastaavana aikana liikevaihto oli 73,5 miljoonaa euroa. Yhtiö on kuitenkin muuttanut laskentaperiaatteita, joten luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia.

Maaliskuussa ostettujen Sun Ice -tuotteiden myynti siirtyi Ingmanille. Alkuvuoden liikevaihto kasvoikin parhaiten muut tuoretuotteet- ja jäätelö-tuoteryhmissä. Viennin ja ulkomaantoimintojen osuus liikevaihdosta pieneni 2,9 prosentista 2,0 prosenttiin.

Yhtiön mukaan vuosi on alkanut myönteisesti. Kesän myynnistä se odottaa hyvää ja koko vuoden tuloksesta edellistä parempaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme