Mainos
Mainos

Innostava johtaja patistaa muttei paijaa

Yritysten ykkösjohtajilta vaaditaan yhä enemmän innostavan ilmapiirin luomista. Näin arvioi Mainontapäivillä tänään puhunut professori Pekka Himanen.

- Johtajalla pitää olla innostavasti muotoiltu näkymä, jonka kuulleessaan ihmiset haluavat panna parhaan energiansa sen eteen. Jos visiot ovat liian latteita, niillä ei ole merkitystä.

Mutta pelkät sanat eivät riitä, arjen käytös ratkaisee.

- Yrityksen johtamiskulttuuria eivät ole paperille listatut sanat ja arvot, vaan johtajan esimerkki päivittäisellä tasolla.

Himanen patistaa palvelu- ja asiantuntijayritysten johtajia luomaan ns. rikastavan vuorovaikutuksen kulttuuria. Se tarkoittaa ilmapiiriä, jossa työntekijät haluavat auttaa ja kannustaa toisia menemään pidemmälle.

Kannustaminen ei tarkoita pään silittämistä ja paijaamista, vaan rehellistä kritiikkiä.

- Jos haluat auttaa jotakin menemään pidemmälle, niin pitää myös heti ja kriittisesti puuttua, jos toinen on menossa väärään suuntaan. Ja se on haastava yhdistelmä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme