Mainos
Mainos

Intel: Tietokonemarkkinoiden kasvu hidastumassa

Kuluva vuosi on hitaan kasvun aikaa henkilökohtaisten tietokoneiden markkinoilla, ennustaa maailman suurimman mikroprosessoreiden valmistajan Intelin pääjohtaja Craig Barrett. Hän viittaa Reutersin haastattelussa tuoreisiin ennusteisiin, joiden mukaan kasvu olisi 10-12 prosenttia, kun se perinteisesti on ollut 16-18 prosenttia.

Barrett muistutti Intelin kaksi viikkoa sitten tiedottaneen, että yhtiön kolmannen vuosineljänneksen tuotot kasvaisivat 8-10 prosenttia toisen neljänneksen 5,9 miljardista dollarista, koska kysyntä Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa on pysynyt vahvana. Hän kuitenkin huomautti, että parina viime vuotena kasvu on ollut vahvaa, tänä vuonna tahti on hidastunut.

Barrettin mukaan Japanin talouskehitys on avainasemassa seuraavan vuoden näkymiä arvioitaessa. Jos Japani saa asiansa kuntoon, se vetää muunkin Aasian nousuun, jos ei, ongelmat leviävät lopulta myös Yhdysvaltoihin ja Länsi-Eurooppaan.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme