Mainos
Mainos

Intelin tulos parani

Amerikkalainen puolijohdevalmistaja Intel teki huhti-kesäkuussa kaksi kertaa vuoden takaista paremman tuloksen. Intelin nettotulos nousi nyt 896 miljoonaan dollariin, kun se vuotta aiemmin oli 446 miljoonaa dollaria. Myös liikevaihto kasvoi puolella miljardilla 6,82 miljardiin dollariin.

Tulos oli odotettua parempi ja kun yhtiö lupaili vielä loppuvuodelle varsin hyviä näkymiä, yhtiön osakekurssi lähti New Yorkin jälkipörssissä selvään nousuun. Intelin osake on tosin muutenkin ollut nousussa jo helmikuusta lähtien.

Yhtiön mukaan varsinkin sen mikroprosessorien kysyntä oli alkuvuonna vahva, mutta mm. matkapuhelimissa käytettyjen mikrosirujen menekki entistä tasoa. Koko IT-alan näkymiä Intel arvioi yhä varsin varovaisesti ja sanoi, ettei vielä ole havaittavissa merkkejä siitä, että yritykset olisivat lisäämässä panostuksiaan tietotekniikkaan.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme