Mainos
Mainos

Internet-pelit halutaan kieltää alaikäisiltä

Euroopan maiden rahapeliasiantuntijat esittävät, että rahapelien pelaaminen internetissä tulisi sallia vain täysi-ikäisille. Lisäksi velaksi pelaamista tulee voida rajoittaa, eikä valtioiden tule sallia rikollisesti hankitun rahan pesemistä internet-rahapelien avulla.

Julkilausuma hyväksyttiin Euroopan maiden rahapelitoiminnan ohjauksesta ja valvonnasta vastaavien asiantuntijaviranomaisten kokouksessa perjantaina. Helsingissä pidetty kokous oli jokavuotinen epävirallinen tapaaminen, johon osallistui noin 50 henkilöä 15 maasta.

Julkilausuman mukaan pelitoiminta kuuluu kansallisen lainsäädännön piiriin, joten jokainen valtio päättää itsenäisesti salliiko se internetin välityksellä pelattavat rahapelit. Jos pelaaminen sallitaan, siihen tulee soveltaa samoja säädöksiä kuin muihinkin rahapeleihin.

Suomea luonnehditaan internet-pelaamisen edelläkävijämaaksi. Suomessa on mahdollista lotota ja lyödä vetoa internetissä. Velaksi pelaaminen ei ole mahdollista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme