Mainos
Mainos

Investointipankilta lisää lainoja Itä- ja Keski-Eurooppaan

Euroopan investointipankki EIB aikoo kolmessa vuodessa kaksinkertaistaa lainat Itä- ja Keski-Euroopan maille. Lainojen tarkoitus on auttaa maita valmistautumaan EU:n jäsenyyteen, EIB:n pääjohtaja sir Brian Unwin kertoi eilen Lissabonissa.

Viime vuonna Euroopan itä ja keskiosien valtiot saivat 1,5 miljardin ecun lainat. Rahoitusta annettiin pääasiassa rajojen yli ulottuviin infrastruktuurihankkeisiin kuljetus-, energia- ja televiestintäsektoreilla.

Nyt investointipankki suunnittelee maille samankaltaisia lainoja, joita Portugali, Espanja ja Kreikka saivat ennen liittymistään EU:hun.

Unwinin arvion mukaan investointipankki kasvattaa lainanantoaan vuosituhannen vaihteeseen niin paljon, että siitä tulee suurin yksittäinen kansainvälinen lainanantaja niissä maissa, jotka aloittelevat neuvotteluja EU-jäsenyydestä. Näistä tärkeimmät maat ovat Puola, Unkari, Tsekki ja Slovakia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme