Mainos
Mainos

IS: Suomalaiset huijaavat vakuutusyhtiöiltä vuosittain kymmeniä miljoonia euroja

Finanssialan Keskusliitto arvioi, että suomalaiset petkuttavat vakuutusyhtiöiltä vuosittain kymmeniä miljoonia euroja, kertoo Ilta-Sanomat.

Noin puolet vakuutusyhtiöiden huijaustapauksista liittyy Finanssialan Keskusliiton johtajan, Risto Karhusen mukaan ajoneuvoihin. 

– Tyypillinen veneisiin liittyvä asia on esimerkiksi se, että vakuutus ei ole ollut voimassa silloin, kun vahinko on tapahtunut. Vakuutus otetaan kuitenkin vahingon jälkeen ja ilmoitetaan vahingon tapahtuneen sinä aikana, kun vakuutus on ollut voimassa, Karhunen sanoo Ilta-Sanomille.

Huijaamista torjutaan kuitenkin monin keinoin. Karhusen mukaan arviolta 5-10 prosenttia sisään tulleista vahinkoilmoituksista vaatii jotain lisäselvittelyä.

Huijausyritysten paljastamista helpottaa myös vakuutusyhtiöiden yhteinen vahinkorekisteri, jossa yhtiöt voivat vaihtaa tietoja keskenään. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme