Mainos
Mainos

IS: Suomalaiset huijaavat vakuutusyhtiöiltä vuosittain kymmeniä miljoonia euroja

Finanssialan Keskusliitto arvioi, että suomalaiset petkuttavat vakuutusyhtiöiltä vuosittain kymmeniä miljoonia euroja, kertoo Ilta-Sanomat.

Noin puolet vakuutusyhtiöiden huijaustapauksista liittyy Finanssialan Keskusliiton johtajan, Risto Karhusen mukaan ajoneuvoihin. 

– Tyypillinen veneisiin liittyvä asia on esimerkiksi se, että vakuutus ei ole ollut voimassa silloin, kun vahinko on tapahtunut. Vakuutus otetaan kuitenkin vahingon jälkeen ja ilmoitetaan vahingon tapahtuneen sinä aikana, kun vakuutus on ollut voimassa, Karhunen sanoo Ilta-Sanomille.

Huijaamista torjutaan kuitenkin monin keinoin. Karhusen mukaan arviolta 5-10 prosenttia sisään tulleista vahinkoilmoituksista vaatii jotain lisäselvittelyä.

Huijausyritysten paljastamista helpottaa myös vakuutusyhtiöiden yhteinen vahinkorekisteri, jossa yhtiöt voivat vaihtaa tietoja keskenään. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot