Mainos
Mainos

Islanti pönkittää pankkeja yli miljardilla

Islanti tukee maan pankkisektorin jälleenrakennusta ohjelmalla, jonka lasku voi nousta jopa 1,5 miljardiin euroon. Maan hallitus julkisti pankkitukea koskevat linjaukset maanantaina.

Hallitus varautuu pääomittamaan pankkeja yhteensä noin 270 miljardilla Islannin kruunulla. Summa voi kuitenkin kutistua noin 200 miljardiin kruunuun, jos viime syksynä romahtaneiden islantilaispankkien velkojat merkitsevät osuuksia niiden tilalle perustetuista uusista pankeista, hallitus kertoi.

Islannin suurimmat pankit Glitnir, Landsbanki ja Kaupthing kaatuivat valtion syliin viime syksynä. Niillä on ulkomaisille velkojille yhteensä yli 40 miljardin euron velat. Kaatuneiden pankkien raunioille perustetut uudet pankit ovat Islandsbanki, Uusi Kaupthing ja Uusi Landsbanki.

Pankkisektorin jälleenrakennus ja velkojen maksu ovat keskeisiä tekijöitä, kun Islanti pyrkii räpiköimään kuiville talouskriisistään.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme