Mainos
Mainos

Islantilaiset lisäsivät Finnair-omistustaan

FL Group on hankkinut omistukseensa kuusi prosenttia Finnairista. Finnairin suurin omistaja on kuitenkin edelleen Suomen valtio, jonka hallussa on yhtiöstä noin 57 prosenttia.

Lentoyhtiöiden omistukseen ja turismiin erikoistunut islantilainen sijoitusyhtiö FL Group on hankkinut omistukseensa kuusi prosenttia Finnairista.

FL Group ja sen kokonaan omistama tytäryhtiö FL Investment ovat ostaneet termiinikaupoilla Finnairin osakkeita. Vaikka termiinit erääntyvät vasta heinäkuussa, islantilaiset saavat johdannaissopimuksen mukaan äänestysoikeuden heti.

Entuudestaan FL Investment omisti Finnairista noin 2,5 prosenttia, mutta emoyhtiö FL Groupilla osakkeita ei ollut. FL Groupin tytäryhtiöihin kuuluu muun muassa lentoyhtiö Icelandair.

Finnairin suurin omistaja on edelleen Suomen valtio, jonka hallussa on yhtiöstä noin 57 prosenttia. Viime vuoden lopussa toiseksi suurin omistaja 5,8 prosentin siivulla oli niin ikään islantilainen Burdaras, jota hallitsee suursijoittaja Thor Björgolfsson.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme