Mainos
Mainos

Israelin sekelistä vaihdettava valuutta

Israelin keskuspankki ilmoitti tänään, että sen valuutasta sekelistä tulee täysin vaihdettava valuutta 1. toukokuuta alkaen.

Toukokuun alussa poistetaan kaikki rajoitukset, jotka ovat liittyneet sekelin käyttöön. Siten esimerkiksi ulkomaalaiset voivat vaihtaa sitä rajoituksitta.

Israelin keskuspankin lausunnon mukaan israelilaiset voivat mm. investoida ulkomaille vapaasti ja pitää pankkitilejä ulkomailla. Monet israelilaiset liikemiehet ovat pelänneet, että uudistus voi johtaa pääoman virtaamiseen pois Israelista ja sekelin devalvaatioon.

Keskuspankki on torjunut pelot sanomalla, että sekeli on ollut yliarvostettu ja että sen arvo vakiintuu pian. Pankki arvioi, että yksi dollari vastaa 4,2:ta sekeliä vastaisuudessa. Pankin edustajan mukaan Israelin talous on nyt kyllin vahva maailmanmarkkinoilla uudistuksen toteuttamiseksi. Lehtitietojen mukaan eläke- ja vakuutusrahastojen investointitoimintaan jätetään rajoituksia.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme