Mainos
Mainos

Itämeren alueen elinkeinoministerit koolle

Puolan Gdanskissa järjestetään huomenna ja perjantaina toinen Itämeren alueen teollisuus- ja elinkeinoministerien kokous. Mukaan tulevat edustajat kymmenestä Itämeren maasta ja EU:n komissiosta. Suomesta kokoukseen osallistuu kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki (sd.).

Itämeren alueen kauppa ja investoinnit ovat viime vuosina kehittyneet rivakasti. Suomen ulkomaankaupasta noin kolmannes käydään Itämeren maiden kanssa. Kalliomäki toimii energia-alaa käsiteltäessä Gdanskin kokouksen puheenjohtajana. Keskusteluissa nousevat esiin energiaverkot sekä maakaasu- ja sähkömarkkinoiden kehittäminen.

EU:n sähkö- ja kaasumarkkinadirektiivit sekä energiaohjelmat luovat pohjaa Itämeren energiamarkkinoiden kehittämiselle, kauppa- ja teollisuusministeriöstä korostetaan. Itämeren alueen energiayhteistyön käsittelyä jatketaan syksyllä Oslon energiaministerikokouksessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme