Mainos
Mainos

Itävalta reagoi uusien EU- jäsenmaiden verokilpailuun

Itävallassa on reagoitu nopeasti uusien EU-jäsenmaiden verokilpailuun. Valtio on muun muassa laskenut reilusti yhteisöveroprosenttia.

Itävallassa on reagoitu nopeasti uusien EU-jäsenmaiden verokilpailuun. Wienin hallitus on laskenut yhteisöveroprosentin jopa alle joidenkin Itä-Euroopan maiden ja pysäyttänyt yritysten virran rautaesiripun toiselle puolelle.

Wieniläinen MAM hallitsee useissa Euroopan maissa tuttimarkkinoita suvereenisti. Osa 40 miljoonan liikevaihtoa tekevän yrityksen salaisuutta on halpa tuotantoyksikkö Unkarissa vain parin tunnin ajomatkan päässä Wienistä.

- Jos lasketaan vain tuotannossa olevat työntekijät, säästämme kustannuksissa noin 75-80 prosenttia, sanoo MAM vauvatuotteiden toimitusjohtaja Peter W. Röhring.
Pääkonttorin, markkinoinnin ja tuotekehittelyn MAM on pitänyt ja pitää myös jatkossa Itävallassa, mistä yhteisövero laskettiin 24 prosenttiin. Yritysten efektiivinen verorasitus on nyt esimerkiksi Tsekissä 4,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin Itävallassa.

- Minä pidän tätä 25 prosenttia erittäin hyvänä signaalina eikä se varmastikaan ole vielä viimeinen askel. Meidän vetovoimamme on ulkomailla nyt selvästi parempi kuin mitä se oli ennen verouudistusta, kertoo toimitusjohtaja Walter Nettig Wienin kauppakamarista.

93 prosenttia Suomen markkinoista hallitseva tuttitehtailija kehottaa Viron veroetua pelkääviä suomalaisia ottamaan mallia Itävallasta.

- Tätä yhdistelmää pitää hyödyntää optimaalisesti. Korkea teknologia voidaan pitää täällä Länsi-Euroopassa ja kun taas on kysymys yksinkertaisemmasta kokoonpanosta, se voidaan siirtää itään. Tämä yhdistelmä kilpailukykyinen koko maailman mittakaavassa.

Wienissä työvoiman vapaa liikkuvuus on ollut itsestäänselvää jo vuosien ajan. Erityisesti hotelli- ja ravintola-alalla työskentelee paljon tsekkejä, slovakkeja ja unkarilaisia, jotka tulevat tänne aamulla ja palaavat vuoron päätyttyä takaisin kotimaahansa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme