Mainos
Mainos

Itella ja Matkahuolto kärkkyvät Venäjän markkinoille

Logistiikkayritykset Itella ja Matkahuolto hakevat kasvua Venäjältä. Venäläisten voimakkaasti kasvaneet verkkokauppaostokset ovat lisänneet suomalaisyritysten kilpailua verkkokauppojen tavarantoimituksista.

Kasvun vauhdittamiseksi Itella perusti kesällä uuden verkkokaupan palveluja edistävän eCommerce-yksikön. Matkahuolto alkaa ensi vuonna toimittaa verkkokauppojen tuotteita Venäjälle, nyt tuotteita toimitetaan rajan lähellä oleviin noutopisteisiin.

Itella ja Matkahuolto kertovat myös tavoittelevansa suomalaisten vientiyritysten ja verkkokauppojen tavarantoimituksia Venäjällä. Niin ikään molemmat korostavat Pietarin merkitystä.

– Pelkästään Pietarissa on enemmän asukkaita kuin koko Suomessa. Potentiaali on aivan huikea, sanoo Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Erkki Vehman.

Itella kertoi tänään liiketuloksensa olleen tammi-syyskuussa 2 miljoona euroa tappiolla. Viime vuonna vastaavaan aikaan voittoa tuli 30 miljoonaa euroa. Syynä heikentymiseen oli muun muassa kirjeiden ja lehtien jakelun lasku.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme