Mainos
Mainos

IVO aikoo ostaa Tuusulanjärven Energian

Imatran Voima (IVO) ostaa Tuusulanjärven Energia Oy:n koko osakekannan 275 miljoonalla markalla. IVO hankkii näin itselleen Järvenpään kaupungin ja Tuusulan kunnan 70 prosentin osuuden energiayhtiöstä. IVO omisti yhtiöstä jo aiemmin 30 prosenttia.

Kaupan yhteydessä kunnat ostavat energiayhtiön Järvenpäässä sijaitsevan pääkonttorin 25 miljoonalla markalla. Kokonaisuuteen sisältyvät myös pääkonttorin vuokrasopimus ja energiayhteistyösopimus.

Kuntien johtajat ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen. Kaupasta päätetään maanantaina molempien kuntien hallituksissa, jotka olivat jo aiemmin antaneet yhtiön myytäväksi pankkiiriliike Protokselle. Valtuustojen käsiteltäväksi ratkaisu tulee 9. maaliskuuta.

Tuusulanjärven Energia hoitaa sähkön- ja lämmönjakelun Järvenpäässä ja Tuusulassa. Yhtiöllä on 28 000 sähköasiakasta, ja sen liikevaihto oli 190 miljoonaa markkaa vuonna 1996. Tuusulanjärven Energia on markkinointiyhteisö IVO Partnerit -ketjun jäsen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme