Mainos
Mainos

IVO osakkaaksi Budapestin voimantuotantoyhtiöön

IVO:sta tulee Budapestin voimantuotantoyhtiön osakas. Unkarin yksityistämisvirasto on hyväksynyt IVO:n ja japanilaisen kauppahuoneen Tomenin tarjouksen ostaa kolme neljäsosaa voimayhtiöstä.

Voimantuotantoyhtiön Budapesti Erömu:n myynti on osa Unkarin laajaa yksityistämisohjelmaa, johon kuuluu sähkön jakelu- ja tuotantoyhtiöiden yksityistäminen sekä energiamarkkinoiden synnyttäminen.

IVO:n ja japanilaisen Tomenin muodostama yhteenliittymä tarjoutui ostamaan 74 prosenttia Erömu:n osakkeista ja yksityistämisvirasto hyväksyi tarjouksen. Kaupan yksityiskohdat sovitaan myöhemmin ja kauppa toteutetaan, kun maata koskevat energiahintojen korotukset ovat selvillä. Jos ja kun kauppa toteutuu, IVO omistaa 37 prosenttia Erömusta, joka omistaa viisi lämpöä ja sähköä tuottavaa voimalaitosta.

Erömu:n liikevaihto on noin 500 miljoonaa ja sen palveluksessa on 1 200 työntekijää. IVO:lla on jo Unkarissa kunnossapitoyhtiö ja lisäksi se omistaa kolme neljännestä 400 hengen insinööritoimistosta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme