Mainos
Mainos

Jaakko Pöyry osallistuu Pietarin keskustan kunnostukseen

Konsultti- ja suunnittelutoimisto Jaakko Pöyry on saanut merkittävän projektinjohtohankkeen Pietarista. Yhdessä amerikkalaisen Parsons-yhtiön sekä venäläisen KS-Investin kanssa Pöyry vastaa Pietarin historiallisen keskustan saneerauksen suunnittelusta. Kokonaisuudessaan konsulttisopimuksen arvo on noin 50 miljoonaa ja sen kesto on lähes kolme vuotta.

Suunnitteluprojektin yhtenä tavoitteena on edistää yksityisiä investointeja kaupungin keskustan kiinteistöihin. Lisäksi tehtävään kuuluu suunnitella ja toteuttaa runsaan sadan miljoonan markan arvosta pilottiprojekteja sekä valmistella 1,5 miljardin markan jatkoprojekti.

Pilottikohteina kohennetaan Nevski Prospektin ilmettä ja lisäksi kunnostetaan kaksi kadun varren liikekorttelia. Työt käynnistyvät tämän vuoden aikana.

Pöyry toivoo saavansa jatkoprojektista uusia toimeksiantoja. Pietarin kaupunki saa suurhankkeensa toteuttamiseen Maailmanpankin lainaa. Myös Suomen valtio on osallistunut pilottiprojektien rahoittamiseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme