Mainos
Mainos

Jacob Söderman ihmettelee Sirkka Hämäläisen eläkettä

Euroopan unionin oikeusasiamiehen Jacob Södermanin mielestä Euroopan Keskuspankin johtajan Sirkka Hämäläisen pitäisi palauttaa Suomen Pankilta saamansa eläkerahat.

Söderman tarkasteli Hämäläisen eläkeasiaa tämänaamuisen Aamulehden haastattelussa. Södermania on ehdotettu sosiaalidemokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi.
-Ihmettelen, että miten ihminen, joka saa EU:n pääpankilta korkeaa palkkaa voi samalla nostaa eläkettä järjestelmän sivukonttorista Suomen Pankista.

Oikeusasiamies arvioi, että Hämäläistä ei olisi valittu, tuskin edes esitetty EKP:n johtajaksi, jos hän olisi kertonut eläkkeestään ennen valintaa.

-Minusta olisi kunnioitettavaa, jos hän pyytäisi päätöksen perumista ja palauttaisi nostamansa eläkkeet. Ihmisen pitäisi yli 100 000 markan kuukausipalkalla tulla toimeen ulkomaillakin hakematta salaa ennenaikaista eläkettä, Söderman sanoo.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme