Mainos
Mainos

Japani rassaa Nokiaa pitkälle ensi syksyyn

Nokia arvioi, että Japanin maanjäristyksen aiheuttaman komponenttipulan vaikutukset tuntuvat vähintään syyskuun loppuun saakka.

- Toinen vuosineljännes on kaikkein vaikein, arvioi Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop osavuosikatsauksen julkistamisen yhteydessä.

Japanin valtaisa maanjäristys maaliskuussa tuhosi suoraan komponenttien tuotantoa, mutta vaikutuksia on tullut muutakin kautta. Esimerkiksi komponenttien tuotannossa tarvittavia kemikaaleja valmistavan tehtaan sulkeminen vaikuttaa Elopin mukaan koko toimitusketjuun. Keskinäisriippuvuuksien verkon läpi on vaikea nähdä.

- Emme nähneet, mihin ongelmat iskisivät, Elop kertoo.

Näkyvyys paranee vasta pikkuhiljaa, kun toinen vuosineljännes kääntyy kolmanneksi.

Japani on yksi keskeisistä tekijöistä, miksi Nokia antoi torstaina erittäin varovaisen arvion matkapuhelinyksikkönsä liikevoiton kehittymisestä. Yhtiö ennakoi, että yksikön korjattu liikevoittoprosentti jää huhti-kesäkuussa 6-9 prosenttiin, mikä on myös koko vuoden ennuste. Tammi-maaliskuussa vastaava luku oli 9,8 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme