Mainos
Mainos

Japanin hallitus hieman aikaisempaa toiveikkaampi

Japanin hallitus uskoo, ettei maan taloudellinen tilanne enää heikkene. Hallituksen mukaan talouden heikentyminen on selvästikin päättynyt, mutta nopeaan elpymiseen ei kannata edelleenkään uskoa.

-Yksityinen kulutus on vähäistä ja tämän vuoksi taloudellinen tilanne pysyy huonona, maan taloudellinen suunnittelutoimisto sanoo tuoreessa kuukausiraportissaan.
Toimisto kuitenkin huomauttaa, että useiden eri toimien ansiosta talous ei enää heikkene, vaan näyttää tällä hetkellä pikemminkin pysyvän saavutetulla tasolla. Toimiston mukaan Japanin tilanne näyttää tällä hetkellä hieman valoisammalta kuin edellisten kuukausien aikana. Aikaisemmin keväällä toimisto arveli, että talouden alamäki on ainoastaan päättymässä.

Toimiston mukaan kulutus on elpynyt alkukevääseen verrattuna hieman. Sen sijaan työllisyystilanteen suhteen toimisto on aikaisempaa pessimistisempi.
Valtion toimet, kuten asuntotuotantoon liittyvät ratkaisut, ovat edelleen merkittävimpiä taloutta tukevia tekijöitä, toimisto arvelee.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme