Mainos
Mainos

Japanin nousu antaa odottaa itseään

Japanin teollisuustuotanto supistui huhtikuussa 2,7 prosenttia maaliskuuhun verrattuna, ilmenee maan kauppa- ja teollisuusministeriön tänään julkaisemista ennakkotiedoista.

Teollisuustuotannon väheneminen oli jota kuinkin linjassa ekonomistien ennusteen kanssa, sillä Reutersin kyselyyn osallistuneet haastateltavat arvioivat tuotannon supistuvan kolme prosenttia. Ministeriön tiedotteen mukaan Japanin tuotanto lähenee pohjalukuja, mutta tulevaisuudennäkymät ovat vielä epäselviä. Ministeriön tekemä ennuste antaa kuitenkin odottaa, että teollisuustuotanto lisääntyy toukokuussa 1,2 prosenttia ja kesäkuussa 0,2 prosenttia.

Myöskään hallituksen kertomat muut talousuutiset eivät luvanneet hyvää. Kotitalouksien kulutus laski huhtikuussa 2,1 prosenttia vuotta aiemmasta ja Tokion alueen kuluttajahinnat notkahtivat toukokuussa 0,6 prosenttia edellisvuodesta. Hallitus huomautti kuitenkin, että tuloista kulutukseen käytetyn rahan määrää kuvaavan indeksin pisteluku nousi huhtikuussa 71,5:een, kun se maaliskuussa oli 69,4. Uusimpien tilastojen mukaan palkansaajien reaaliansiot vähenivät huhtikuussa vuositasolla 0,6 prosenttia.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme