Mainos
Mainos

Jobsin korvaa kolme miestä

Johtajan karismaa ja persoonaa ei voi siirtää, mutta ajattelutapoja voi. Tätä mieltä on Applen superanalyytikoksikin tituleerattu entinen nokialainen Horace Dediu, joka harrastuksenaan muun muassa ennustaa yhdysvaltaisyhtiön tuloksia.

Harrastustaan hän toteuttaa Asymco-blogissa, jonka ansiosta hän on niittänyt kansainvälistä mainetta Apple-analyytikkona.

Tänään erostaan ilmoittaneen Applen perustajan Steve Jobsin tilalle nousee hänen sijaisenaan jo useasti toiminut Tim Cook. Dediun mukaan Apple on valmistanut yhtiön työntekijöitä Jobsin lähtöön jo pidemmän aikaa.

– He perustivat Apple-yliopiston, josta kukaan ei aluksi tiennyt, mikä se oikeastaan oli. Selvisi kuitenkin, että yliopisto on ohjelma, jossa työntekijöitä koulutetaan Steve Jobsin käytäntöihin ja ajattelutapaan, Dediu kertoo.

Jobsilla oli Dediun mukaan korvaamatonta karismaa ja taitoa saada ihmiset uskomaan ideoihinsa. Vaikka seuraajalla, Cookilla, ei tätä taitoa ehkä olekaan, Dediu ei ole huolissaan.

– Se, mitä Jobs on aiemmin tehnyt, on nyt yhtiössä jaettu kolmen ihmisen harteille. Cookin lisäksi tässä tiimissä ovat suunnittelija Jonathan Ive ja markkinointipuolen Phil Chiller.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme